Κύριο Μενού:

Petaloma.gr


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παθολογικές καταστάσεις

 

 

White line disease

 

Υποχρεωτική αφαίρεση μέρους του τοιχώματος που έχει αποκοληθεί, προκειμένου να εξολοθρευτεί ο μύκητας από τον οποίο έχει προσβληθεί. Στο συγκεκριμένο περιστατικό υπήρχε και chronic laminitis, με ελάχιστη όμως περιστροφή της 3ης φάλαγγας. Αποτέλεσμα θετικό και ικανοποιητική εξέλιξη της κατάστασης.

 

 

Πελματική επιφάνεια της ίδιας οπλής, κατάλληλα προετοιμασμένη, λίγο πριν την εφαρμογή ορθοπεδικού πετάλου.

 

 

Εφαρμογή για στήριξη και κατανομή βάρους σε επιπρόσθετες επιφάνειες στο πέλμα.

 

 

Πλάγια εξωτερική όψη της οπλής, μετά την εφαρμογή του ορθοπεδικού πετάλου.

 

 

Συστολή του επιφανειακού καμπτήρα τένοντα.

 

Λόγω των θέσεων της πρόσφυσής του ( κάτω και πίσω μέρος της 1ης φάλαγγας και πάνω και πίσω μέρος της 2ης φάλαγγας), ο συγκεκριμένος τένοντας εάν υποστεί συστολή, προκαλεί προς τα πίσω τράβηγμα του μεσονίου (2η-3η φάλαγγα), λύγισμα και υπερέκταση της υποκνήμια άρθρωσης, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η στήριξη σ’αυτό το άκρο.
Τέτοιες περιπτώσεις συνήθως υπόκειται σε χειρουργική επέμβαση για την δεσμοτομία του βοηθητικού συνδέσμου στήριξης του τένοντα.


 

Πουλάρι περίπου 12 μηνών με μη φυσιολογική θέση του χόνδρου επιμήκυνσης του οστού πάνω από το καρπό (ή γόνατο).Προσπάθεια στήριξης και επαναφοράς με κολλητό πέταλο, να εκτείνεται στην εξωτερική πλευρά.

 

 

Αφαίρεση τοιχώματος οπλής

 

 

Αφαιρέθηκε ολόκληρο το κεράτινο τοίχωμα  λόγω σήψης των ευαίσθητων υμένων που προσφύονται στην τυχωματική επιφάνεια της 3ης φάλαγγας.
Αυτοί αποτελούν μέρος του  συνδέσμου του οστού  οπλής και κεράτινου τοιχώματος.Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα  τη ρήξη του συνδέσμου αυτού,  την αποκόλληση του κεράτινου τοιχώματος και τη χαλάρωση του οστού μέσα στη κάψουλα της οπλής.
Ο χρόνος που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις για να αντικατασταθή το τοίχωμα είναι περίπου 10-12 μήνες.

 

 

 

 

 

Διόρθωση κατανομής βάρους

 

 

 

 

 

Κείμενα: Γιάννης Ζώης (Dip. W.C.F)


Αρχική Σελίδα | Υποδοχή | Άρθρα | Εικόνες και Βίντεο | Συχνές Ερωτήσεις | Links | Επικοινωνία | Πλάνο του δικτυακού τόπου


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού