Κύριο Μενού:

Petaloma.gr


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λίγα Λόγια...

Υποδοχή

Καλώς Ορίσατε στο Petaloma.grΗ δημιουργία της ιστοσελίδας αποβλέπει στην τακτική ενημέρωση για ότι αφορά την κάψουλα της οπλής του αλόγου με μέρος των ποδιών του και τα αποτέλεσματα που επιφέρει σ' αυτές τις δομές, η εφαρμογή πετάλου.

Δημιουργήθηκε επίσης προκειμένου να μπορεί οποιοσδήποτε να δει από μια άλλη πλευρά αυτή την καλά φτιαγμένη μηχανή που λέγεται άλογο και να δοθεί όσο γίνεται καλύτερη ερμηνεία στη σχέση του με τη τέχνη του πεταλώματος.

Το άλογο χρησιμοποιήθηκε ανά τους αιώνες από τον άνθρωπο στις πιο δύσκολες συνθήκες, είτε σαν μεταφορικό μέσο, είτε σαν πολεμική μηχανή.
Ο τεχνίτης των οπλών (πεταλωτής) καλείται να διατηρήσει την αρμονική σχέση οπλής, κίνησης ποδιών και κίνηση σώματος, η οποία σε κάθε άλογο είναι διαφορετική, χωρίς να την απορρυθμίσει.
Απαριθμούνται σε δεκάδες οι ανεπανόρθωτες βλάβες που επιφέρει ο κατ’ επανάληψη λανθασμένος εξονυχισμός και η ακατάλληλη εφαρμογή πετάλου. Αναφέρω μερικές tendon injuries-strain , navicular syndrome, bone spavin, synovitis, side bone , sheared heels, laminitis….
Το πετάλωμα του αλόγου έχει μοναδικό αποδέκτη το ζώο το οποίο εκφράζεται μόνο με τη κίνησή του .Κίνηση που εφ’ όσον υποστεί βλάβη παρουσιάζει μια ορατή ή όχι χωλότητα, η οποία σε βάθος χρόνου μεταφράζεται σε προβλήματα αρθρώσεων, μυών κτλ.
Απαιτείται η γνώση της αποκωδικοποίησης κάθε περίπτωσης που θα υποστεί την επέμβασή μας, ώστε να ληφθεί υπ’ όψιν ως μοναδική και σε καμία περίπτωση ίδια με κάποια άλλη, εφόσον πολύ εύκολα τα στοιχεία ανατομίας ή διάπλασης των ποδιών του αλόγου ,μπορούν να αποτελέσουν, στοιχεία ταυτότητας για κάθε άλογο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που μία επιλογή του τρόπου πεταλώματος, δεν μπορεί να καθίσταται όμοια με οποιαδήποτε άλλη.
Η τέχνη, πέρα από τη γνώση που πρέπει να είναι δεδομένη, κάνει πράξη στοιχεία του εαυτού σου.
Ο τρόπος αντίληψης διαχωρίζει τη τεχνική σου από μια άλλη, είτε καλύτερη είτε όχι.
Στη τέχνη του πεταλώματος, ο άνθρωπος ασκεί με πολύ άμεσο τρόπο την αντίληψή του για τη τέχνη, σε ένα ζώο.
Με τη γνώση δεδομένη σαν καλό εργαλείο, μπορεί η αντίληψη να προσεγγiσει μια τόσο ιδιαίτερη τέχνη όπως είναι το πετάλωμα.
Αρχική Σελίδα | Υποδοχή | Άρθρα | Εικόνες και Βίντεο | Συχνές Ερωτήσεις | Links | Επικοινωνία | Πλάνο του δικτυακού τόπου


Υπομενού


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού